Installatiewerk
FVDL hoofdkantoor

DE UITDAGING

Door de groei van ons bedrijf kampten we met ruimtetekort en ook onze ambities op gebied van duurzaamheid sloten niet meer aan op ons oude pand. Kortom, de locatie voldeed niet meer aan onze wensen, eisen en de uitstraling van het huidige bedrijf. Het was duidelijk tijd voor een nieuwe stap.

Met de eerste ontwerpschets startte ook de zoektocht naar de juiste partners. Want iedere dag groeide onze ambities tot we onszelf uiteindelijk de uitdaging stelden:

 

we gaan het meest duurzame kantoor van Nederland bouwen”.

 

Aan de slag met de nieuwste technieken

We mochten niet alleen aan de slag nieuwste technieken, maar moesten hiermee ook resultaten boeken die verder zouden gaan dan alleen energie neutraal zijn.  En het moest natuurlijk ook vooral een hele fijne werkplek worden.

Hier kwamen expertises bij kijken op gebied van luchtkwaliteit, klimaatregeling, licht en akoestiek. En op het gebied van duurzaamheid hebben we ook prachtige techniek mogen installeren zoals een zeer geavanceerde luchtwarmtepomp uit Zwitserland en zonnepanelen zowel op het dak als in de wanden van het pand.

 

Het kloppend hart van het pand

Het grootste deel van de techniek is prachtig weggewerkt in de technische ruimte van het pand. Hier komt het grootste deel van alle elektra, klimaattechniek, warmtetechniek, data en duurzame energie samen in wat wij noemen: “het kloppende hart van het pand”.

Door alles op één locatie te laten samenkomen is onderhoud en service een stuk eenvoudiger. Het pand is qua storingen volledig zelfsturend waardoor ook onze technici direct weten waar ze moeten zijn. Sterker nog,  de meldingen zijn vaak eerder binnen dan dat het team een storing opmerkt.

Wat hebben we opgeleverd?

  • Dit project draaide letterlijk om totaaltechniek. We hebben al onze expertises mogen toepassen en hebben diverse nieuwe technieken in huis gehaald waarvan we veel hebben geleerd. De belangrijkste onderdelen van onze totaaloplossing:
  • – zonnepanelen op het dak en in de wanden
  • – een Zwitserse luchtwarmtepomp op het dak
  • – luchtzuivering en klimaatoplossingen
  • – sensoren en meetapparatuur in iedere ruimte
  • – een compleet communicatie en datanetwerk
  • – Akoestische oplossingen

Meer weten over dit project?

Wil je meer weten over dit project of wil je weten hoe wij ook jullie hoofdkantoor kunnen omtoveren tot een duurzaam werkparadijs? Neem dan contact met ons op.

Gert van Middelkoop

0499 39 64 38